torsdag 24 februari 2011

Oro och rädsla

Min själ är trött. Jag är orolig, funderar mycket i ena stunden och i nästa andetag tänker jag inte alls. Från lugn till panik, till bara tårar...  Igår fick vi svar från vår fina läkare och underbara barnmorska. De var så fina, de gav oss svar på de prover som hade gjorts och svarade på alla våra funderingar och frågor vi hade. Igår kändes det ganska skönt att få svar på varför vår älskade finaste Ängel togs ifrån oss. För de hade upptäckt saker som orsakade att vår Ängel dog, otroligt att det verkligen fanns svar. Men svaren är inte helt klara ännu, eftersom de tömde mig på en hel del blod för att göra analyser på mitt blod. De kommer ta flera veckor innan vi får dom svaren. Som sagt igår kändes det ganska bra, men sedan kom natten och det kändes inte alls speciellt bra. Idag är det verkligen sjukt tungt. Tankarna i natt snurrade om vår lilla kille, vår Ängel, svaren vi fick, framtiden som är så oviss och så långt ifrån en dans på rosor som man kan komma... Det är med en stor fruktan, rädsla och oro vi måste ta svåra beslut i framtiden. Svåra beslut i vårt gemensamma liv. Egentligen borde vi bara leva livet och låta ödet få visa vägen. Uppkommer konsekvenser, så tar vi dom då. Men eftersom det jävligaste i livet är att förlora och begrava sitt eget barn, så är man så in i helvete rädd!!!
Och nu handlar inte bara rädslan om att förlora sitt barn, utan om så mycket mycket mer. Det handlar om våra liv. 

Vår älskade son i vecka 20 
Så vi väntar på de kommande svaren, när svaren kommer då kan vi fundera, diskutera och sedan ta beslut, livets svåra beslut.

By the way så var jag på jobbet idag. Nästa vecka börjar jag igen, börjar i lugnt tempo. Men då är jag iallafall back in business. Och det ser ut som att jag kommer åka på en kul grej den 23e mars. Få träffa Norrbottens unga kreativa entreprenör, morgondagens framtid.4 kommentarer:

 1. Svåra beslut framför er? Jobbigt!
  Va duktig du är som mjukstartar på jobbet!

  Idag träffade ja Ulla på StiL. Hon hälsade så mycket till dig. Vi är många som har er i vpra tankar!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Har ni fått veta något redan nu?
  Det är jobbigt att ni får veta några veckor till på ytterligare svar och att ni ska behöva ta ett svårt beslut sedan.
  Men jag tror att allt ska lösa sig, det brukar alltid vara så. Jag tänker mycket på er!
  Kramar vännen!

  SvaraRadera
 3. Jo vi fick svar på de prover som gjorts på pojken och mig vid förlossningen, efter och även svar från obduktionen. Hade kris igår, men idag mår jag mycket bättre.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla du för de fina du skrivit i min blogg <3 Mitt hjärta värker så med er!Har läst igenom alla dina inlägg och är så ledsen att ni inte fick behålla er fina ängel. De smärtar så och allt de du skriver känner jag så väl igen. Att man ska gå igenom allt detta. Alla dessa steg. Från oändlig sorg till ilska till saknad till framtidstro.
  Folk sa ofta till oss att tiden läker alla sår...jag blev så förbannad när jag hörde de då precis efter vi mist Nilwa, kunde inte förstå hur de kunde säga så...jag kommer aldig läka...aldrig glömma alltid ha sorg....men nu när tiden har gått, och man fått distans till allt så har den verkligen inte läkt alla sår, men den har gjort sorgen mycket lättare. Man ser ljust på det och med sån kärlek som man har svårt att se när man är mitt uppe i allt.
  De kommer vara ett svårt och tungt år för er, och jag är så ledsen för det, ingen ska behöva uppleva detta. Men när året har gått och man har firat alla dumma smärtsamma högtider utan sin älskade ängel blir det lättare att andas.
  Så all kärlek och styrka till er och er fina fina Emanuel.
  kramar Jenny

  SvaraRadera