lördag 22 januari 2011

En vacker men den sorgligaste dagen..

... Den var idag. När vi fick ta ett sista avsked med familj och våra vänner. Hela morgonen, natten har jag varit som ett nervvrak. Inte många timmar sömn. Och när jag såg Jörgen, den finaste pappan i världen, ta på sig sin vita skjorta och den ljusa fina slipsen... Så tappade jag balansen, föll ner på båda mina knän och bara lät tårarna komma. Jag ville inte.... Men jag tog mig ändå mod, klädde mig i en antikvit kort klänning, svarta strumpbyxor, stövlar och en vit liten blomma i håret. Och vattenfast mascara.
Fantastiska vänner som har ställt upp för oss, ni vet alla vilka ni är och ni är guld värda för oss.

Vår vän Kicki som tog sig mod och sjöng för oss och vår älskade son. Det var så himla vackert. Jag själv tog mig mod och läste en vers, till vår son... Och jag tror han log från ovan. Men vår son, du fick tyvärr aldrig möjligheten att bli ompysslad och pussad av din mormor och morfar eller farmor och farfar... eller inte heller fick du busa och bli omhändertagen av dina kusiner. Det var ingen moster, morbror eller farbror som fick hålla i dig eller mysa med dig. Du fick inte heller vara med och leka med Axel, Alexander, Elsa, Agnes, Leo, Tove, William, Rebecka och Hilda eller någon av de andra barnen runt i kring oss. Jag tror du ändå finns här och ler från ovan, när du ser att vi mår bra och alla runt omkring oss.

Jag kände en vindpust tidigt i morse, en kvinna som bar omkring på dig... Det var min moster. Min älskade moster Ulla, hon log mot mig och sa - Min lilla gumma, älskade vän, allt kommer bli bra... Din lilla Ängel Emanuel, är trygg här.


Det var en så fin och vacker begravningsceremoni, den vackraste någonsin... Nu har den tunga tunga stenen lyfts från våra axlar och vi vågar ta ett steg framåt nu.

Vår älskade son, vi älskar dig för evigt.

Du är det finaste jag vet, Du är det dyraste i världenMin älskade man, släpper upp sin ballong till lilleman!Vår sons lilla minnesbord hemma...10 kommentarer:

 1. Älskade vän... Ja det var verkligen en oerhört vacker och fin ceremoni för lille fina Ängel Emanuel. Vi är så glada att vi får vara en del av era liv, fantastika Ni! Kramade Alexander extra mycket när vi hämtade honom hos farmor, livet är så skört, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Alexander vill gärna komma med en nalle till sin lilla änglakompis, om ni är hemma imorgon kanske vi kan svänga förbi. Lilla fina Ängel Emanuel kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Tusen kramar till dig och J!!!

  SvaraRadera
 2. Hittade hit via Livet utan Embi!
  De brinner ett ljus för er älskade Ängel hos ikväll, de brinner även för Embi, william & de andra små änglarna som alldeles för tidigt fick lämna sin mor & far <3
  Sänder en stärkande kram!
  // Denise

  SvaraRadera
 3. Det var en jättefin begravning. Sorglig men fin.
  Jag vet att lilla Ängel Emanuel var där med er idag. Och jag hoppas han och Hayat leker i himlen varje dag. Kramar

  SvaraRadera
 4. Det är så sorgligt med små vita kistor..

  Det brinner ett ljus i vårt hus,ett ljus för eran lilla ängel..

  Har tänkt på er i dag och tycker då låter som ni fick ett riktigt fint avsked mitt ibland det jobbiga..

  Många kramar till er båda..

  SvaraRadera
 5. Johannes och Jennie22 januari 2011 23:17

  När klockan slog tolv idag höll vi vår egen lilla tysta stund för er och er ängel. Önskar vi hade vart på plats i Luleå men vi gav er våra tankar från vårt håll ändå.. kramar från oss!

  SvaraRadera
 6. Hej Monica!
  De såg ut att vara jättevacker i kyrkan.
  Så himla gulligt med alla fina nallar och gåvor.

  Jag hoppas ni mår bra idag!
  Tänker på dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vad fint det var.. Vill bara beklaga o säga du/ni verkar vara underbara människor..

  SvaraRadera