fredag 24 juni 2011

the time

Tiden går och jag förstår inte att det är bara ett par dagar kvar tills det är ett halvår sedan, vi fick se vår son och säga farväl.  Det är klart så fort jag tänker på den stunden när läkarna bekräfta att hjärtat inte slog, och vilken förtvivlan jag som mamma och Jörgen som pappa kände. Den känslan av smärta och maktlöshet går aldrig att förklara. Att förlossningen är lika tydlig och klar fortfarande, känslan att vara stark för Emanuel och Jörgen skull, går inte att sudda bort. Vi mår så bra som man kan må...Vi kämpar på i livet och ta var dag som den kommer, men har samtidigt mycket planerat. Det är allt från resor, äventyr, jobb, uppdrag och andra idéer. Oavsiktligt och nästan omedvetet är längtan enorm efter ett syskon till Emanuel och ett barn att ta hand om. Både jag och Emanuels pappa känner oss halva och vi har båda ett stort tomrum som vi så gärna vill fylla med egna barn.

Vaggan står vacker och tom i rummet bredvid oss, vi vill inte ta bort den, för vi tror så starkt att någon av våra barn ska få ligga där i. Vaggan är obäddad, men fylld av våra gamla o nya små gossedjur. Katterna hoppar aldrig i, eller klättrar på den. De vet att det inte är en plats för dom, utan till någon annan. Dom är kloka dom...

Idag är det midsommar och vi ska få fina vänner på besök. Det ska bli supertrevligt. Äta sill och grilla. Spela spel, skratta högt och må gott.

Vi ses snart. Glad midsommar!
2 kommentarer:

  1. Nog mådde vi gott alltid :) tänkte faktiskt i morse på att det redan gått ett halvår.. Hur hände det?!? Fällde en liten tår och skickade en tanke till honom uppe bland molnen. Jag tror nog han ätit jordgubbar idag han också :) kramar, M

    SvaraRadera
  2. Fruktansvärt att förlora ett barn! Vi fick uppleva ett missfall innan vi till slut fick vår lilla kille och "bara" det var otroligt jobbigt. Det tog nästan ett år innan jag kom över det. Men jag kan nog ändå inte riktigt sätta mig in i vad ni måste gå igenom. Jag hoppas och önskar för er skull att någon snart ligger i vaggan.

    SvaraRadera