onsdag 27 april 2011

Hormoner?


Jag ska försöka döva smärtan, men vet inte hur. Jo jag ska köpa en cykel i eftermiddag!

Under påsken firade vi en av Jörgens bästa vänner, trettioårskalas. Det var väldigt trevligt och vi sjöng och skrattade hela kvällen. Under småtimmarna i gryningen, kom vi in på ett djupt samtalsämne. Vi pratade om relationer, livet, känslor, döden och hemska saker som händer runt omkring oss. Vi kom ju självklart in på vår son och min mans vän berättade att han hade tagit vår sons död väldigt hårt. Hans känsla var ärlig. Hans rädsla för att själv skaffa barn. Tankarna for iväg på att det var ju han som skulle spelat fotboll med lillkillen, lärt honom trixa och nicka, lekt och sprungit på fotbollsplanen. Han skulle funnits där för vår son utifall något skulle hända oss… Han berättade själv hur han hade känt så för vårt barn… Och hur chockad han blev när Jörgens mamma ringde och berättade. För på morgonen hade ju han och Jörgen åkt skridskor, vi skojade om att föda barn på isrinken och livet lekte.. senare på dagen när vi kom hem rasade vår värld samman… Nu fick han istället finnas där för oss. Jag visade bild på lilleman och hans ögon blev tårfyllda. Livet är så orättvist och det finns inget man kan ta för givet. Det finns inga garantier någonstans och man kan inte gömma sig för något. Oavsett vad det handlar om. Fick nyligen veta att en bekants syster (28 år) fick en stroke och är numera blind för alltid. Finns inget att göra. Och det var ju ändå en ok utväg enligt läkarna, hon kunde nämligen dött.  Så sjuk värld.

Idag mår jag bättre. Kanske var lite hormonrusningar igår? Man kan säga att jag har en ganska bra dag idag, förutom att jag har mensen från helvetet. Sorry :-( om det finns några känsliga läsare, men det är typ liknande Niagarafallen eller vad man brukar säga, brösten värker och jag är trött i kroppen. Tror att kroppen har börjat komma tillbaka och hormonerna rusat igång. Skönt eller inte, jag vet inte. Men man vet att man lever åtminstone. Måste få fråga er kvinnliga läsare, om ni vill svara, när fick ni tillbaka mensen efter graviditeten med era änglabarn och även ni andra också såklart …? Och hade era menstruationscyklar rubbats efteråt? Det vore intressant att veta. Om ni inte vill kommentera officiellt skicka gärna ett mail till mig: monica.k.normark@gmail.com

9 kommentarer:

 1. Vilka fina vänner ni har runt er!=))

  Angående hur kroppen återhämtat sej efter förlossning så har min efter ALLA mina förlossningar kommit igång direkt. Alla gånger har mensen visat sej efter avslaget slutat (även då jag ammat). Det kan nog variera från person till person och säkert kan också ens mentala hälsa påverka. Tror dock inte att kroppen gör skillnad på om man fött ett levande barn eller ej, skulle vara om amning påverkar kroppen då som många barnmorskor säger. Inte i mitt fall då dock. Har alltid haft en kort menscykel och har behållt det likadant efter alla graviditeter. Nu har jag dock "pluggat" mej med hormonspiral och slipper mens mer eller mindre! Skönt för det där med niagara känner jag totalt igen....;)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga att jag tycker så mycket om både dig och Jörgen
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Har för mig att det dröjde ca 6 veckor innan mensen kom tillbaka.. Och den hann bara komma två ggr innan jag blev gravid igen, så det enda jag noterade då var att det dröjde några dagar extra mellan dom två gångerna. Antagligen för att jag gick och funderade på om jag var gravid eller inte!

  SvaraRadera
 4. hej och tack för det fina du skrev till mig!
  Jag fick min mens förra veckan, veckan efter jag hade ägglossning skumt för det brukar alltid var 16 dagar mellan. Jag blöder som bara den...jag har googlat lite och det verkar vara normalt efter en förlossning. men för mig tog det lite mer 4 veckor innan den kom!! Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Hej
  Tack för din kommentar.
  Jag fick tillbaka mensen fyra veckor efter avslaget hade slutat och jag testade positivt efter ytterligare en mens. När jag testade positivt hade det gått 14 veckor sedan Norasom vi förlorade föddes och lillebror är sedan född 10,5 månad efter hennes födelse (han föddes en månad före beräknat).

  Mens nummer två dvs månaden innan jag plussade var väldigt riklig.

  Jag håller tummarna för att din kropp nu har blivit "stabil", om ni nu vill bli gravida igen nu vill säga.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag blödde ganska länge efter förlossningen pga min infektion. Sedan när blödningen avtog en månad efteråt kom mensen. Jag hade lite problem med ägglossningen efteråt, en gång kom den alldeles för tidigt, men annars allt ställde sig tillbaka till det gamla. I de första månaderna hade jag nästan ingen mensvärk (som jag annars brukar vara mycket), men efter 2-3 menstruationer kom den också tillbaka, fast inte lika mycket.

  SvaraRadera
 7. Tack snälla för era kommentarer och att ni vill dela med er. Jag är osäker på om när min första mens var... Det kan ha varit något som liknade mens fyra veckor efter men eftersom avslaget höll på i tre veckor drygt. Eller så var det efter 10-11 veckor. Och då var mensen typ torrt blod och nu är det antingen andra eller tredje mensen o jättejätte riklig. Rätt jobbigt!

  SvaraRadera
 8. Efter förlossningen med Lucas blödde jag i 5 1/2 vecka och två veckor efter att avslaget slutat fick jag min mens. Jag har alltid haft långa cykler och efter Lucas blev de ännu längre (46 dagar). Efter Lucas ändrades min kropp totalt, jag hade inget mensmolande (förr kunde jag inte fungera normalt om jag inte var hög på alvedon och Ipren) och jag kände inte alls av mina ägglossningar. Jag hann ha mens två gånger före jag blev gravid igen. Lucas är född 28/3 och i juli plussade jag igen.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vad skönt att ni har så fina vänner.
  Har funderat lite på när min mens kom efter förlossningarna, men jag kommer inte riktigt ihåg. Det jag kommer ihåg är att dom har blivit rikligare efter varje gång, men då ska sägas att jag innan jag fick barn hade så lite att jag nästan klarade mig med trosskydd.
  Tänkte höra om det är ok att jag länkar hit från mina bloggar?
  Ha det gott & var rädda om varandra!
  Kram// Anna-Carin

  SvaraRadera